za živali

| More

Projekt Veganska tovarišija

Veganska tovarišija 27.09.2011. 18:14

Za živali! pričenjamo s projektom Veganska tovarišija.

V družbi, v kateri živimo, so živali poblagovljene; imajo zgolj tržno vrednost, določeno z uporabnostjo za človeka. Članice in člani društva Za Živali! prepoznavamo družbenosistemsko obravnavo živali kot človekove lastnine kot družbeni in moralni problem. V okviru gibanja za družbeno pravičnost poudarjamo osebno odgovornost posameznice, posameznika. Vsakdo, ki želi ukinitev institucionaliziranega izkoriščanja živali, mora začeti pri sebi. Vse to je možno samo tako, da postanemo vegani.

V okviru projekta Veganska tovarišija ponujamo 1-, 2- ali 3-tedensko pomoč in podporo pri prehodu na veganstvo. Del projekta je Veganska zaobljuba, ki zavezuje k veganskemu načinu življenja za izbrano obdobje in zagotavlja neprekinjeno sodelovanje z izbrano vegansko tovarišico, tovarišem. Sodelovanje ponuja izobraževanje o veganstvu kot temeljnem etičnem principu in usmerjanje v prvih tednih veganskega načina življenja, to je zagotavljanje potrebnih informacij o uravnoteženem veganskem prehranjevanju, praktične nasvete za sestavo veganskih jedilnikov za različne priložnosti, pomoč pri izbiri veganskih izdelkov vseh vrst (oblačil, obutve, čistil, kozmetike …).

Odločitev posameznice, posameznika je najpomembnejša – z njo se začenjajo spremembe. Če mislimo resno, imamo jasno izbiro: živali prenehajmo jesti in uporabljati! 

Predstavitev veganskih tovarišic in tovarišev.

Veganska zaobljuba