za živali

| More
Veganstvo je politično gibanje (67. Veganska večerjica)

67. Veganska večerjica

Veganske večerj(ic)e 12.02.2017. 23:28

Za živali! vas  v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže vabimo na Vegansko večerjico, ki bo v četrtek, 16. 2. 2017, ob 19.30 v MISC INFOPEKA (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 16, Maribor).

Zakaj je pristop zaščite živali, ki se zavzema za zmanjševanje njihovega trpljenja, problematičen? Kakšne so posledice za "rejne" in "poskusne" živali, če se zavzemamo zgolj za ustvarjanje boljših življenjskih pogojev? Zakaj podpiranje tovrstnih reform ne odpravlja njihovega nadaljnjega izkoriščanja? Ali dobro ravnanje z živalmi moralno upravičuje njihovo uporabo? Kakšna je naša moralna odgovornost do živali?
Tokrat bomo na predavanju Tomaža Podbevška spregovorili o veganstvu kot političnem in aktivističnem gibanju, ki se zavzema za popolno odpravo vsakršnega izkoriščanja živali in uporabe živalskih produktov za človekove namene. Spregovorili bomo o tem, zakaj so regulativni in reformistični pristopi za zaščito živali problematični, zakaj veganstvo zaradi zdravstvenih in duhovnih razlogov ne odpravlja nadaljnjega izkoriščanja živali, kakšne so posledice veganstva kot potrošniškega življenjskega sloga in zakaj moramo veganstvo razumeti kot aktivistično in politično gibanje, ki se zavzema za širše socialne, ekononomske in politične spremembe. 

Tokratna Veganska večerjica bo potekala v znamenju jedi iz posušenega paradižnika in koruze.