za živali

| More
komandant stane krožnik paprika w (73. Veganska večerjica)

73. Veganska večerjica

Veganske večerj(ic)e 19.12.2017. 12:25

Za živali! vas v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže vabimo na Vegansko večerjico, ki bo v četrtek21. 12. 2017ob 19.30 v prostorih INFOPEKE (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 16, Maribor).

Tokrat si bomo ogledale_i dokumentarni film The Ghosts in Our Machine (2013), ki ga je posnela Liz Marshall, režiserka, ki se pri svojem ustvarjanju usmerja na vprašanja družbene in okoljske pravičnosti, kot so uporaba živali, gibanje za pravico do vode, delo v 'sweatshopih' itd. Dokumentarec pripoveduje zgodbe zlorabljenih živali skozi oči in fotografski objektiv fotografinje in aktivistke za pravice živali Jo-Anne McArthur. Vsaka fotografija je okno v globalno živalsko industrijo: prehransko, modno, zabavno, biomedicinsko. Film osvetljuje življenja posameznih živali, ki živijo v kapitalističnem stroju modernega sveta ali so rešene zlorabe. Vsaka posamezna žival je prikazana kot subjekt lastnega življenja, kot čuteče bitje, ki zasluži priznanje pravic in enakovredno moralno obravnavo.  Film bo predvajan v angleškem jeziku. 

Prav tako boste ponovno imele_i priložnost na prazničnem bazarju, ki bo pospremil Vegansko večerjico, izbrati koledarje, voščilnice, ilustracije in obeske, nastale na Domačiji Koki in donirana sredstva nameniti oskrbi več kot osemdesetim živalim, ki so tam našle svoj stalen, ljubeč dom.

Decembrska Veganska večerjica bo sestavljena iz prazničnih veganskih jedi.