za živali

| More
društveni dnevi (Društveni dnevi Za živali! 2011)

Društveni dnevi Za živali! 2011

Društveni dnevi | 15.06.2011. 08:08

Društvo Za živali! vas 18. in 19. junija vabi na Društvene dneve 2011

Z Društvenimi dnevi želimo okrepiti pojmovanje, da so življenja
človeških in nečloveških živali moralno enakovredna, ter prispevati k
oblikovanju družbenega in političnega gibanja, ki si aktivno prizadeva
odpraviti vsakršno uporabo živali in ima veganstvo za moralno osnovo.
Veganstvo je edino načelo, ki je skladno s spoznanjem, da imajo
nečloveške živali lastno (inherentno) moralno vrednost in niso dobrine
za človeško uporabo.

več

komandant stane krožnik paprika w (25. Veganska večerj(ic)a)

25. Veganska večerj(ic)a

Veganske večerj(ic)e | 12.05.2011. 08:05

Za živali! in Pekarna - magdalenske mreže vas v četrtek, 19. 5. 2011, ob 20h vabita v dvorano Gustaf (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 8, Maribor) na Vegansko večerj(ic)o.

Tokrat bomo predstavili projekt Veganska tovarišica, veganski tovariš v okviru katerega Za živali! ponujamo 1-, 2- ali 3-tedensko pomoč in podporo pri prehodu na veganstvo kot etično odločitev in način življenja. Podpora vključuje razlago principov etičnega veganstva, ustvarjanje podpornega okolja za tvoje veganstvo, svetovanje pri nakupu veganske hrane in drugih izdelkov (oblačila, obutev, kozmetika ...), lahko vključuje tudi skupna nakupovanja in pripravo hrane.

Veganstvo je moralna in politicna zaprisega odprave uporabe in izkorišcanja živali na osebnem nivoju in poleg prehrane zajema oblacila, druge izdelke in druga osebna dejanja izbire.

več

komandant stane krožnik paprika w (24. Veganska večerj(ic)a)

24. Veganska večerj(ic)a

Veganske večerj(ic)e | 16.04.2011. 08:03

Za živali! in Pekarna - magdalenske mreže vas v četrtek, 21. 4. 2011, ob 20h vabita v dvorano Gustaf (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 8, Maribor) na Vegansko večerj(ic)o.

Tokrat bomo predstavili knjigo Kitajska študija, ki je pred kratkim izšla v slovenskem jeziku in katere avtor prepričljivo predstavi številne pozitivne zdravstvene vidike veganstva.

več

komandant stane krožnik paprika w (23. Veganska večerj(ic)a)

23. Veganska večerj(ic)a

Veganske večerj(ic)e | 12.03.2011. 07:39

Za živali! in Pekarna - magdalenske mreže vas v četrtek, 17. 3. 2011, ob 20h vabita v dvorano Gustaf (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 8, Maribor) na Vegansko večerj(ic)o.

Tokrat si bomo ogledali dokumentarni film Vegan Society z naslovom Making the connection, ki nam bo predstavil osem posameznikov in njihove odločitve za veganstvo. Film je v angleškem jeziku.

On Thursday March 17th 2011 at 20h Za živali! and Pekarna-magdalenske mreže are inviting you to Vegan dinner. We will watch Vegan Society's documentary film Making the connection, in which eight individuals will explain why did they decide to become vegan. The film is in English language.

več

komandant stane krožnik paprika w (22. Veganska večerj(ic)a)

22. Veganska večerj(ic)a

Veganske večerj(ic)e | 03.02.2011. 18:22

Za živali! in Pekarna-magdalenske mreže vas v četrtek, 17. 2. 2011, ob 20h vabita v dvorano Gustaf (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 8, Maribor) na Vegansko večerjo z naslovom Zavetišče za živali IANUA.
Zavetišče IANUA iz Kostanja na Hrvaškem nudi trajni dom živalim, rešenim iz procesa izkoriščanja za hrano. Zavetišče je na svoji posesti osnovala Antonija Krmpotić Đerek in ga vodi z možem Zdravkom Đerekom. Živali, ki živijo v zavetišču, so enakopravni člani njune družine.
Na večerji se bodo zbirali prostovoljni prispevki za delovanje zavetišča.

On Thursday February 17th 2011 at 20h Za živali! and Pekarna-magdalenske mreže are inviting you to Vegan dinner entitled Animal shelter IANUA that will take place in Gustaf hall, Cultural centre Pekarna, Ob železnici 8, Maribor.
Animal shelter IANUA from Kostanj, Croatia provides permanent home for animals that have been rescued from the process of exploitation for food. The shelter has been established by Antonija Krmpotić Đerek and it is managed by her and her husband Zdravko Đerek. Animals that live in the shelter are equal members of their family.
Donations for the functioning of the shelter will be collected at the dinner.

več